BENT U VAN PLAN OM UW WONING TE VERKOPEN?

Heeft u binnenkort plannen om uw woning te verkopen of is het al in gang gezet? Bent u daarom op zoek naar een Energielabel voor woning? Hasibo is uw partner in het verstrekken van Energielabels. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Bij een combinatie van verschillende diensten kunt u een KORTING bemachtigen van 10 %.

Veel gestelde vragen

Waarom moet ik een Energielabel aanvragen?

Uw energielabel aanvragen vormt de eerste stap op weg naar goed energiebeheer. U kunt uw aanvraag door ons laten verzorgen. Een van onze specialisten zal uw pand of panden bezoeken en onderwerpen aan een grondige inspectie. Alle bouwtekeningen en plannen worden onderzocht, alsmede het pand zelf. De gegevens die de inspectie oplevert, worden door ons geanalyseerd en vertaald naar een energielabel wat wij uiteraard naar u communiceren en toelichten. Het energielabel aanvragen is soms een eenmalige gebeurtenis, maar zeer regelmatig ook het begin van een optimalisatieproject. Bent u vooruitstrevend en wilt u het maximale behalen op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid, dan zijn wij tevens uw partner in het verbeteringstraject. Wellicht heeft uw pand of hebben uw panden nog niet de maximale score en het zuinigste label behaald: samen kunnen wij hiervoor zorgen.

Een energielabel laten opstellen door HASIBO geeft u een hoop inzichten en duidelijkheid. Nadat de EPA-W of EPA-U inspectie heeft plaatsgevonden, ontvangt u niet alleen het officieel vastgestelde label voor uw panden, maar kunnen onze experts u een hoop extra inzichten. Zo krijgt u inzicht in de benchmark en kunt u precies zien hoe uw panden zich op het gebied van energiebeheer en energiezuinigheid verhouden tot de norm. Op basis hiervan kunnen wij u ook van advies voorzien. Scoren uw panden gemiddeld of beneden gemiddeld, dan maken wij inzichtelijk waarom dit zo is, aan de hand van de EPA-W of EPA-U certificeringseisen. Vervolgens kunnen wij met u de stappen bespreken die ondernomen kunnen worden om een zuiniger label in de wacht te slepen. Hierbij maken wij uiteraard inzichtelijk wat de kosten hiervan bedragen, maar bereken wij ook welke kostenbesparing dit u op de lange termijn op kan leveren

Wat is EPA?

EPA staat voor Energie Prestatie Advies en daarbij is er een verschil tussen de Woningbouw en Utiliteitsbouw. 

Wat bepaalt de Energie-index?

U bent ongetwijfeld bekend met de labels die de energieprestatie van een woning of kantoorpand aangeven. De labels in deze energie index lopen van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Hoe werkt deze energie index nu precies en wat betekenen de labels? Aan de hand van een beoordelingsrichtlijn namelijk BRL-9500 opgesteld door certificeringsinstelling KOMO die kwaliteitseisen waarborgt in dit vak, doet de EPA-adviseur een woninginspectie. Bij de woninginspectie let de adviseur op bepaalde aspecten van de woning. De isolatie in de gevels, dak en vloer, de installatie voor ruimteverwarming en tapwater en de type beglazing in de gevels.

Door vast te stellen wat RC-waardes van isolatiemateriaal en beglazing is, kan de warmteverlies van oppervlaktes berekend worden. Dit zijn de aspecten die een verschil kunnen brengen in de energieprestatie van een woning. Onze professionals verzorgen niet alleen het onderzoek dat nodig is voor dit energiecertificaat, maar kunnen u ook alles vertellen over de totstandkoming van de energie index, waarom uw pand of panden een bepaald label hebben gekregen en wat er gedaan kan worden om een zuiniger label te krijgen. Hiervoor zijn bepaalde richtlijnen. De criteria voor het verstrekken van het energiecertificaat zijn vastgelegd, dus u krijgt altijd inzicht in de gebieden waarop uw panden goed presteren en inzicht in de verbeterpunten.

Verschil tussen Energie-index en het Energielabel

Het Energielabel is gebaseerd op 10 kenmerken van de woning. Daarentegen wordt er bij de Energie-index gekeken naar wel 150 kenmerken van uw woning. Dit resulteert in een gedetailleerde inzicht over de energiezuiniheid van uw woning.

De Energie-Index kan vrijwillig opgesteld worden door verhuurders en particulieren eigenaren. Bij reguleerde huurwoningen telt de Energie-Index mee voor het bepalen van de maximale huurprijs. Woning die een Energie-Index aanvragen krijgen ook meteen een Energielabel. Het energielabel is verplicht als de woning verkocht of verhuurd wordt.  

Hoe weet ik of ik al een Energielabel heb?

Vul u gegevens in op de volledige site en kom meteen erachter of  uw woning een Energielabel heeft. Klik hier om erachter te komen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn vragen wij u om het formulier in te vullen.

Wij nemen binnen 1-2 uur contact met u op.

Bellen? Bereik ons op 

+316 38 84 90 14

Stuur een bericht